СЯНКАТА КАТО ЧАСТ ОТ ЦЕЛОСТТА НИ
Апр 21

СЯНКАТА КАТО ЧАСТ ОТ ЦЕЛОСТТА НИ

Конфликтът между това, което съм и това, което искам да бъда или как да овладеем тъмната си страна

 

Конфликтът между това, което съм и това, което искам да бъда или как да овладеем тъмната си страна

Зарежда картата...
 • Сянката като част от целостта ни. Конфликтът между това, което съм и това, което искам да бъда или как да овладеем тъмната си страна – Практика с ТЕС на 21.04.2017 г. от 19:00 до 20:30 часа в Студио Ритъм Спейс, ул. Котел 8, кв. Лозенец, София

  За практиката е необходимо предварително записване чрез съобщение на: info@evoenergy.bg. Ценно пътешествие, осъществяващо се в малка група. Цена за участие 30 лева.

  „Сянката. Карл Густав Юнг я нарича „спаринг партньор“. Тя е опонентът вътре в нас, който изобличава слабите ни места и изостря уменията ни; тя е учителят, треньорът, водачът, с чиято помощ откриваме своето истинско великолепие. Сянката не е проблем, който трябва да се реши, нито враг, който да се победи, а плодородно поле, което трябва да се научим да обработваме. Когато заровим ръце дълбоко в плодоносната почва, ще открием семената на онази същност, която най-силно желаем да бъдем.

  Ефектът на сянката е навсякъде и доказателства можем да открием във всички аспекти от живота си. За него четем в интернет, наблюдаваме го във вечерните новини, откриваме го у приятели, роднини и непознати на улицата. Но най-вече го разпознаваме в собствените си мисли, действия и отношенията си с другите. Тревожи ни това, че ако тъмната ни страна бъде осветена, ще изпитаме болезнен срам или още по-лошо – ще се сбъдне най-големият ни кошмар. Страх ни е какво ще открием, ако погледнем в себе си, затова затваряме очи и отказваме да се изправим пред своята сянка.

  Всъщност се случва точно обратното на онова, което се боим, че ще изживеем. Вместо срам чувстваме състрадание. Вместо смущение ни изпълва смелост. Вместо ограничение изпитваме усещане за свобода. Неизследвана, сянката е като кутията на Пандора – пълна с тайни, от които ни е страх, защото могат да разрушат всичко, което ни е скъпо. Отворим ли кутията обаче, откриваме, че съдържанието й има силата да промени живота ни по радикален и положителен начин.

  Освобождаваме се от илюзията, че тъмнината ще ни завладее; вместо това, виждаме света в нова светлина. Новооткритото чувство на състрадание към самите нас ни дава увереност и смелост да отворим сърцето си и към другите. Силата, която откриваме дълбоко в себе си, ни помага да се справим със страха, който доскоро ни е теглел назад, и ни подтиква да открием най-високият си потенциал. Да приемем своята сянка, всъщност далеч не е плашещо – това ни възвръща целостта, автентичността и силата, способността да отключим страстта си и да осъществим мечтите си.

  Ако не отговорим на атаките на сянката и не интегрираме мъдростта й, тя ще продължи да предизвиква безпорядък в живота и в света ни. Ако не успеем да приемем своите слабости и разпознаем вредните си навици, неизбежно сами ще си подложим крак точно когато сме на прага на личен или професионален успех. В този случай сянката печели. Когато отказваме да приемем истинската си природа, сянката печели.

  Ако не внесем светлината на своето Висше аз в тъмнината на човешките си пориви, сянката печели. Докато не приемем всички свои аспекти, сянката ще продължи да упражнява въздействието си над нас, възпрепятствайки щастието ни. Ако остане непризната, тя ще ни попречи да постигнем вътрешна цялост и да осъществим най-значимите си планове, принуждавайки ни да живеем ограничено и посредствено.

  Работата върху сянката е трансформиращо живота пътуване, което прекрачва границите на която и да е психологическа теория, тъй като разглежда тъмната страна като човешки проблем, духовен проблем, на който всички трябва да намерим решение в този живот, ако искаме да постигнем пълнота на себеизразяването си. Най-после ще разберем защо не сме нито по-добри, нито по-лоши от когото и да е било, независимо от цвета на кожата ни, средата, в която сме израснали, сексуалната ни ориентация, генетичните дадености и миналото ни. Няма на света човек без сянка. Когато бъде приета сериозно и разбрана, сянката ни дава възможност да започнем да градим нова реалност, променяща начина, по който възприемаме себе си, отглеждаме децата си, отнасяме се към партньора си и взаимодействаме с хората около нас.“


 • Категория
  Практики с ТЕС
 • Час
  From :
  Until :
 • Местоположение
  София, кв.Лозенец, ул.Котел 8
 • Включете администратори
  Димитрина Кръстева

Дари

Описание Сума
Събитие на БАРЕП
BGN

Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметкиIBAN: BG71STSA93000021968439 на Сдружение БАРЕП BIC:STSABGSF; Основание: [дарение]; Допълнителни пояснения: [трите имена и ЕГН на вносителя]

Контакти

Българска асоциация за развитие на енергийната психология,
София 1505,
ул. "Оборище" №131, вх. А,
България

Email: контакти

Website: www.barep.org