Сертификационно обучение по техники за емоционална свобода (ТЕС 1&2 ниво)
Мар 15

Сертификационно обучение по техники за емоционална свобода...

ТЕС семинар за скептици и за хора, които вярват първо на науката

 

ТЕС семинар за скептици и за хора, които вярват първо на науката

Зарежда картата...
 • Семинарът се провежда в сътрудничество с БАРЕП и EFTMR Academy (Великобритания). Участниците ще получат сертификати за първо и второ ниво на владеене на ТЕС.

  Той е насочен към хора, които са стъпили здраво на земята и вярват и търсят баланса между физиката, психиката и емоциите.

  ТЕХНИКИТЕ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА СВОБОДА (EFT®) в момента е един от най-новите и най-ефективни методи на енергийната психология. ТЕС е метод, който съчетава най-доброто от западния и източния начин на мислене и терапии.

  От хилядолетия източните лечители се основават на енергията, която протича в тялото, за да помогнат на своите пациенти да се изцелят. От друга страна съвременната медицина сравнително наскоро регистрира и отчита съществуването на тази енергия, посредством уреди като електроенцефалографи, електрокардиографи, томографи и други. Независимо от това, ТЕС използва най-доброто от изтока и запада, за да помогне на всеки да постигне по-добро здраве, самочувствие, професионален или личен успех, да се пребори с депресивни състояния, да се освободи от негативното мислене и да постигне най-доброто, на което е способен.  

  ТЕС представлява потупване в върха на пръстите върху точно определени точни от тялото (предимно върху главата и ръцете), което помага за бързото освобождаване на задържаната там енергия и помага за преодоляването на негативната емоция.

  Все повече научни изследвания потвърждават високата ефективност на ТЕС в различни области, сред които са (в края на текста ще намерите подробна информация):

  • Успешно преодоляване на фобии само с една сесия с ТЕС (Wells et al., 2003; Baker & Siegel, 2010)

  • Намаляване на симптомите на постравматичен стрес при военни ветерани в 6 сесии (Stein & Brooks, 2011; Geronilla et al., 2016; Chuch & Feinstein, 2017)

  • Намаляване на тревожността и депресията (Church & Brooks, 2010; Clond, 2016)

  • Премахване или намаляване на нивата на стреса (Church, 2013a)

  • Дълготрайно намаляване на теглото и справяне с лошите хранителни навици (Stapleton et al., 2016)

  • Намаляване на болката (Church & Brooks, 2010; Church & Nelms, 2016)

  • Намаляване на симптомите, свързани с автоимунни заболявания (Brattberg, 2007; Hodge & Jurgens, 2011)

  ТЕС помага за преодоляване на зависимости към храни, алкохол, цигари и други, при алергии или чувствителност към храна или други вещества, позволява подобряване на личните постижения, премахва страховете и скритите негативни убеждения и вътрешни конфликти, които пречат за постигане на върхови резултати.

  ТЕС се прилага и препоръчва от редица световно известни личности като Дийпак Чопра, Луиз Хей, Джак Канфийлд и други.

  Семинарът е насочен към хора, които търсят резултати и вярват първо на науката. Сред тях са:

  - Медицински работници, в това число лекари, фармацевти, хомеопати, холистични лекари, медицински сестри физиотерапевти;

  - Психолози, психотерапевти, социални работници, диетолози, нутриционисти, НЛП-консултанти или други професионалисти, които подпомагат хората да преодолеят различни негативни състояния;

  - Холистични практици, в това число ТЕС-консултанти, енергийни лечители, масажисти, лични треньори, коучове, инструктори по йога и други;

  - Всеки, който търси лично развитие и ефективни начини за преодоляване на хронични и/или емоционални състояния.

  Това обучение се провежда по класическата програма за ТЕС, създадена от Гари Крейг, откривателят на техниките за емоционална свобода. На него ще научите:

  - как работи Основната рецепта в 10 отделни техники

  - как с лекота да стигате до подсъзнанието

  - кои са причините ТЕС да не работи и как да ги отстраните

  - как да прилагате ТЕС върху клиенти и да имате резултат

  - как да подпомогнете изцеление на болестите с използване на ТЕС, като отстраните емоционалните им причини

  - как да помогнете на клиентите си да преодолеят ограничаващите мисли и схващания за себе си като ги елиминирате с ТЕС

  - как да подобрите живота си и на клиентите си чрез отстраняване на вътрешни конфликти с помощта на ТЕС

  Ще получите:

  - печатно ръководство по ТЕС

  - частични аудио-записи на семинара

  - сертификат за ТЕС-практик, публикуване в електронния регистър на сертифицираните практици по енергийна психология на БАРЕП (Българска асоциация за развитие на енергийната психология)

  - право да се използва логото на БАРЕП за професионалните Ви изяви и практика

  - условия да развивате индивидуална практика, споделяне на опит и обмен на сеанси

  - възможност да анонсирате своите демонстрации, практикуми и обучения на сайта на БАРЕП

  - ползите да бъдете част от професионална общност, посветена да популяризира методите на работата Ви сред обществото

  Участието в семинара драматично ще подобри живота на Вас и Вашите клиенти

  ТЕС представлява първо ниво в обучението по Пренареждане на Матрицата.

  Целта е обучаващите се да придобият знания и умения в прилагане на ТЕС върху друг човек (клиент).


  Водещ: Гергана Радович

  Преподавател по ТЕС към БАРЕП и Посланник на Матрицата към Академията по ТЕС и Пренареждане на Матрицата (Великобритания), член на Авиационната асоциация по авиационна психология и на Европейското дружество по медицина на съня.

  Обучението се провежда в три последователни дни (петък, събота и неделя).


  ПРОГРАМА

  Първи ден (петък)

  10.00-11.30 ч. Въведение към обучението - представяне на лектора, участниците, очаквани резултати, цели и правила. История на меридианното потупване и ТЕС. Откривателското твърдение на Гари Крейг. Научни изследвания за ефективността на ТЕС. Области на приложение.  

  11.30 - 11.45 ч. Кафе пауза

  11.45 -13.00 ч. Основна рецепта в ТЕС (дългата формула), психологическо преобръщане, аспекти в ТЕС. Техника на ограниченото дишане – лекция и практическо упражнение.  

  13.00 - 14.00 ч. Обедна почивка

  14.00- 15.30 ч. Създаване на специфични установки. Промяна на възприятието. Тестване на резултатите от приложението. Детективска работа и„Корена на проблема“.  

  15.30 -15.45 ч. Кафе пауза

  15.45 - 17.30 ч. Техника „Преследване на болката“- лекция с демонстрация и практическо упражнение по двойки. Въпроси и отговори по практическото упражнение. „Филмовата техника“ - лекция с демонстрация.  


  Втори ден (събота)

  10.00-11.30 ч. Въпроси и отговори. Преговор на наученото през първия ден. „Филмовата техника“- практическо упражнение по двойки.

  11.30 - 11.45 ч. Кафе пауза

  11.30 -13.00 ч. Въпроси и отговори по „Филмовата техника“. Прилагане на ТЕС за фобии – лекция и демонстрация.

  13.00 - 14.00 ч. Обедна почивка

  14.00- 15.30 ч. Проблемът на връхната точка. Грижа за ТЕС-консултанта. Изграждане на разбирателство с клиента. Калибриране. Допълнителни точки. Техника „Разкажи историята“ - лекция с демонстрация.

  15.30 -15.45 ч. Кафе пауза

  15.45 - 17.30 ч. ТЕС в групи - „Взаимни ползи“. ТЕС по телефон и Скайп. „Нежните“ техники: Техника „Прокрадване към проблема“ и техника „Травма без сълзи“- лекция с демонстрация и практическо упражнение в група. Въпроси и отговори по практическото упражнение. 


  Трети ден (неделя) 

  10.00-11.30 ч. Тънкости в приложението. Психологическо преобръщане и вътрешни конфликти. Усъвършенствани установки. Пречки пред успеха и как да ги премахнем. Техника „Боклук и злато“ - лекция с демонстрация.

  11.30 - 11.45 ч. Кафе пауза

  11.30 -13.00 ч. Преструктуриране на възприятието (reframe). Подготовка на клиента (pre-frame). Пристрастявания и зависимости – демонстрация и практическо занимание в група.

  13.00 - 14.00 ч. Обедна почивка

  14.00- 15.30 ч. ТЕС за физически дискомфорти и болести. Техника „Преследване на болката“. МЕТА-медицина (Германска Нова Медицина) и НДИС (UDIN).Биологическият смисъл на болестта. ТЕС и психо-соматика.

  15.30 -15.45 ч. Кафе пауза

  15.45 - 17.30 ч. „Двореца на възможностите“ – основни концепции. ТЕС за „опашките“ (tail-enders). Негативни вярвания и дълбоко-вкоренени убеждения.Техника „Б-А-В-Е-Н“ ТЕС за разкриване на негативни убеждения - лекция и практическо упражнение по двойки. Въпроси и отговори по практическото упражнение. Зареждане на полето с позитивно поведение – практическо занимание в група.

  Дата на провеждане: 15-17 март, 2019 г., София

  Цена 700 лв (включваща електронния сертификат/листване на уебсайта на БАРЕП, ръководство, частичен аудиозапис на семинара и кафе-паузи).

  Отстъпка 100 лв при заплащане на таксата до 25.02.2019 г. (включително)

  Телефон за информация и записване:

  0888 27 68 02


  Вижте какво казват другите за това обучение

  Смятам, че познанията, придобити по време на курса са с много висока практическа ефективност и могат да бъдат приложени в много сфери на живота. Мултимедия, материали и лектор на много високо ниво. Благодаря за тази прекрасна възможност.

  Теди

  ***

  Курсът ми даде осъзнатост, сила, мотивация и вяра. Това беше най-добрата инвестиция в себе си.

  Мирела

  ***

  Много съм впечатлена от ефикасността на техниките ТЕС и водещата Гергана Радович, която с привидна лекота ни преведе през много сложна и многопластова материя. Препоръчвам горещо ТЕС.

  Ако искате да добавите нови умения към практиката си на терапевт или просто, ако имате въпроси, на които не можете да отговорите, Гергана ще ви заведе на правилното място.

  Благодаря, Гери.

  Ками

  ***

  Курсът е много добре структуриран и Гери подхождаше към различните основни аспекти от обучението много внимателно и съсредоточено. Добро управление на времето и възможност за индивидуална работа, така че да се докоснем до ТЕС възможно по-отблизо! Много практиктически ориентиран курс.

  Благодаря.

  Йолина

  ***

  През тези три дни видях, преживях, открих и научих много. Благодаря за „инструмента“, който получих.

  Анелия


  Източници:

  Успешно преодоляване на фобии само с една сесия с ТЕС

  Wells, S., Polglase, K., Andrews, H. B., Carrington, P., & Baker, A. H. (2003). Evaluation of a meridian-based intervention, Emotional Freedom Techniques (EFT), for reducing specific phobias of small animals. Journal of Clinical Psychology, 59, 943-966.

  Baker, A.H., Siegel, L.S. (2010). Emotional freedom techniques (EFT) reduces intense fears: A partial replication and extension of Wells et al. (2003). Energy Psychology. 2:15–32

  Намаляване на симптомите на постравматичен стрес при военни ветерани в 6 сесии

  Stein, P. K., & Brooks, A. J. (2011). Efficacy of EFT provided by coaches versus licensed therapists in veterans with PTSD. Energy Psychology: Theory, Research, and Treatment, 3(2), xxx.

  Geronilla, Linda & Minewiser, Lorna & Mollon, Phil & McWilliams, Marilyn & Clond, Morgan. (2016). EFT (Emotional Freedom Techniques) Remediates PTSD and Psychological Symptoms in Veterans: A Randomized Controlled Replication Trial. Energy Psychology. 8. 29-41. 10.9769/EPJ.2016.8.2.LG.

  Church, D., & Feinstein, D. (2017). The Manual Stimulation of Acupuncture Points in the Treatment of Post-Traumatic Stress Disorder: A Review of Clinical Emotional Freedom Techniques. Medical Acupuncture, 29(4), 194–205. http://doi.org/10.1089/acu.2017.1213

  Намаляване на тревожността и депресията

  Church, D., & Brooks, A. J. (2010). The effect of a brief EFT (Emotional Freedom Techniques) self-intervention on anxiety, depression, pain and cravings in healthcare workers. Integrative Medicine: A Clinician’s Journal, 10(4), 40-44.

  Clond, M. (2016). Emotional Freedom Techniques for Anxiety: A Systematic Review With Meta-analysis. Journal of Nervous and Mental Diseases. 204 (5): 388-95. DOI: 10.1097/NMD.0000000000000483.

  Премахване или намаляване на нивата на стреса

  Church, D. (2013a). The EFT manual (3rd ed.). Santa Rosa, CA: Energy Psychology Press.

  Дълготрайно намаляване на теглото и справяне с лошите хранителни навици

  Peta Stapleton, Hannah Chatwin, Mary William, Amanda Hutton, et al. "Emotional freedom techniques in the treatment of unhealthy eating behaviors and related psychological constructs in adolescents: A randomized controlled pilot trial" Explore: The Journal of Science & Healing Vol. 12 Iss. 2 (2016) p. 113 - 122 ISSN: 1550-8307

  Намаляване на болката

  Church, D., Brooks, A. (2010). The effect of a brief emotional freedom techniques selfintervention on anxiety, depression, pain, and cravings in heath care workers. Integrative Medicine. 9:40–44.

  Church, D, Nelms, J. (2016). Pain, range of motion, and psychological symptoms in a population with frozen shoulder: A randomized controlled dismantling study of clinical EFT (Emotional Freedom Techniques). Archives of Scientific Psychology, 4, 38–48. DOI: http://dx.doi.org/10.1037/arc0000028

  Намаляване на симптомите, свързани с автоимунни заболявания

  Brattberg, G. (2007). Self-administered EFT (Emotional Freedom Techniques) in individuals with fibromyalgia: A randomized trial. Integrative Medicine: A Clinician’s Journal, 7(4), 30-35.

  Hodge, P. M., & Jurgens, C. Y. (2011). A Pilot Study of the Effects of Emotional Freedom Techniques in psoriasis. Energy Psychology: Theory, Research, and Treatment, 3(2), 13-24. doi: 10.9769/EPJ.2011.3.2.PMH.CYJ


 • Категория
  ТЕС семинар ниво 1 и 2
 • Час
  From :
  Until :
 • Местоположение
  София
 • Включете администратори
  Гергана Радович

Дари

Описание Сума
Събитие на БАРЕП
BGN

Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметкиIBAN: BG71STSA93000021968439 на Сдружение БАРЕП BIC:STSABGSF; Основание: [дарение]; Допълнителни пояснения: [трите имена и ЕГН на вносителя]

Контакти

Българска асоциация за развитие на енергийната психология,
София 1505,
ул. "Оборище" №131, вх. А,
България

Email: контакти

Website: www.barep.org