Какво е енергийна психологияЕнергийната психология (ЕП) е направление от събирателни методи на психотерапия, коучинг и други изцелителни подходи основани на традициите за лекуване на системата тяло-ум, датиращи от преди 5000 години. ЕП смесва био-енергийните основи на тези традиции с най-добрата съвременна психологическа практика, като през последните 35 години допълнително е била от модерен, клиничен опит с милиони клиенти от цял свят.
Енергийната психология нежно и бързо освобождава системата тяло-ум от травматични събития, замразени с времето в нея. Такива събития могат да повлияят негативно на начина, по който личността вижда света, как преживява и регулира емоциите си и как влиза в отношеня с други хора.
Обединявайки познанието на съвременната физика с традициите от древността, енергийната психология признава ролята на био-енергийната система у човека и между хората като важен фактор за здраве и благополучие, заболяване и патология.
Теорията на енергийната психология представя психологичните проблеми като отражение на разбърканите био-енергийни схеми в системата тяло-ум – система, която включва комплексна комуникация между невробиологията на личността и нейната когнитивно-поведенческо-емоционална схема.
Практикуващите енергийна психология комбинират когнитивни подходи (като фокусираното осъзнаване и присъствие в настоящето, въображаема експозиция към травматичен спомен и замяна на когнитивните възприятия) едновременно със стимулирането на една или повече от човешките био-енергийни системи, каквито са меридианите (от акупунктурата), чакрите и биополетата.
Тази мощна комбинация осигурява бърза позитивна промяна и оптимален психотерапевтичен резултат и е подкрепена с последните научни открития в областта на неврологията и травматологията.

Източник: АСЕР International Асоциация за всестранна енергийна психология

Най-известните техники от енергийната психология:

  • Техники за емоционална свобода (Emotional Freedom Technique) - създател Гари Крейг, най-популярна сред всички,
  • Пренареждане на Матрицата с ТЕС (Matrix Reimprinting) - създател ТЕС мастър Карл Досън, ученик на Гари Крейг,
  • BSFF (Be Set Free Fast) - създател Лари Ним,
  • Емотранс (Emotrance) - създател д-р Силвия Хартман,
  • TAT (Tapas Acupressure Technique) - създател Тапас Флеминг,
  • DSR (Deep State Re-patterning) - създател ТЕС мастър Таня Принс,
  • TFT (Thought Field Therapy) - предшественик на ТЕС, създател д-р Роджър Калахан,
  • WHEE (Whole Health Easily and Effectively) - холистичен хибрид между EMDR и ТЕС, създател Даниел Бенор,
  • Neurochemical conversion techique (Техника на неврохимичната конверсия) - д-р Фредик Шоц, и др.

 

Дари

Описание Сума
Събитие на БАРЕП
BGN

Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметкиIBAN: BG71STSA93000021968439 на Сдружение БАРЕП BIC:STSABGSF; Основание: [дарение]; Допълнителни пояснения: [трите имена и ЕГН на вносителя]

Контакти

Българска асоциация за развитие на енергийната психология,
София 1505,
ул. "Оборище" №131, вх. А,
България

Email: контакти

Website: www.barep.org