941801Председателят на БАРЕП, Ирена Рельовска-Бартън даде интервю за вестник Монитор, в което разказа как методите на енергийната психология могат лесно и трайно да помогнат при безпокойство и страхове.''В България хората нямат нагласата да ходят на психоаналитик и на психолог, така както е в англоезичния свят, където има традиции. Тук българите ходят на гледачки или при приятели да се напият.'' - добави Бартън.

Цялото интервю можете да прочетете тук.

bruceНа 25 и 26 септември т.г.в гр. Бирмингам, Великобритания, се проведе втората международна конференция по Пренареждане на Матрицата, един от най-популярните методи в енергийната психология. Учени, експерти, преподаватели и почитатели на метода от цял свят, в това число и от България, се събра в хотел Hilton Birmingham Metropole, за да научат новостите в тази област.

Българската група се води от председателя на Българската асоциация за развитие на енергийната психология Ирена Рельовска-Бартън, преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата към британската EFTMR Academy.

Водещ лектор през първия ден бе световно-известният клетъчен биолог и автор на бестселъра „Биология на убежденията“ (изд. „Изток-запад“ 2012 г.) д-р Брус Липтън, лауреат на наградата за мир Гоа 2009. В еднодневната си презентация харизматичният учен запозна аудиторията с изследванията си в областта на стволовите клетки и какви биологични промени, в т.ч. болестни, настъпват в нашите тела като резултат от наши възприятия, мисли и вярвания.

През втория ден вдъхновяващи лекции свързващи науката и духа изнесоха ТЕС Мастър Карл Досън, създател на метода Пренареждане на Матрицата, д-р Дейвид Хамилтън, учен-фармацевт, автор на 6 книги на Хей Хаус и експерт в плацебо-ефекта, д-р Робърт Холдън, чиято новаторска работа е представяне многократно по ВВС, Опра Уинфри и Фестивалите на ХейХаус, и др.

 

 

Какво е Пренареждане на Матрицата с ТЕС

Пренареждане на Матрицата е терапевтична техника от енергийната психология, базирана на Техниките за емоционална свобода. Техниката представлява форма на медитация, по време на която се прилага ТЕС. Техниката надгражда ТЕС и предлага много допълнителни ползи от прилагането на ТЕС – интуитивна, бързо стига до сърцевината на проблема, открива болезнените преживявания и ограничаващи схващания, скрити от съзнателния ум, без проблем стига до травмиращи емоции от ранна възраст и дори минали прераждания. Направените иследвания с енцефалограф по време на сесия на Пренареждане на Матрицата показват, че мозъчните вълни спадат до тета и дори делта (като при дълбок сън).

Какво представлява самата техника

Представлява форма на водена от терапевта медитация, при която сегашното „Аз“ се връща в минала стресираща случка, за да помогне на минало „Аз“ да разтовари травмата. Чрез прилагането на ТЕС се освобождава емоционалния товар, което води до осъзнаване и дълбоки прозрения за индивида и неговите взаимодействия със заобикалящия го свят.

Стресиращите случки от живота остават в нашите енергийни полета като енергийни тела от замръзнала енергия, която чака да бъде интегрирана от нас. С техниките на Пренареждане на Матрицата се работи директно с тези енергийни тела, за да се разтовари техния негативен емоционално заряд и да се усвои преживяното. Откриват се блокирани емоции, скрити в подсъзнанието, и така се стига до травмиращи преживявания от най-ранна детска възраст и дори минали прераждания. На тяхно място в състояние на променено съзнание терапевта насочва клиента да зареди желаната картина за себе си и света. Това драматично подобрява емоционалното и физическото ни здраве, възвръща душевния баланс и буквално отприщва човешкия потенциал. Много хора, които я прилагат имат дълбоко-трансформиращи и мистични преживявания.

За какво се използва Пренареждане на Матрицата

Пренареждане на Матрицата е евективна за всичко, което и ТЕС:

 • депресии,
 • фобии и страхове,
 • тревожни и компулсивни разстройства,
 • ПТСР,
 • безсъние,
 • болки и физически заболявания
 • алергии,
 • пристрастявания към алхол и цигари,
 • свръхтегло,
 • влизане в блестяща физическа форма,
 • подобряване на самооценката,
 • увеличаване на творческия потенциал,
 • за върхови постижения в бизнеса, спорта или в личен план и др.

С нея лесно се осъзнават и премахват ограничаващи схващания, скрити от съзнателния ум. Най-отличаващото я качество от останалите техники, базирани на ТЕС, е че клиентът, в променено съзнание, замества старите саморазрушаващи възприятия за себе си и света с нови, жизнеутвърждаващи.

Ирена Рельовска-Бартън ще направи кратко представяне на техниката и ще я демонстрира върху с доброволец.

Практиката е нова и непозната за България и дава уникално преживяване, което трудно се предава с думи.

326

Председателят на БАРЕП се сертифицира в

 Брайтън, Великобритания

5 юни 2015, София - Ирена Рельовска-Бартън - председател на БАРЕП (Българска асоциация за развитие на енергийната психология), се квалифицира за преподавател по Пренареждане на Матрицата (www.matrixreimprinting.com) с ТЕС (Техники за емоционална свобода) към британската Академия на Мастър Карл Досън.

 

До момента Ирена Рельовска-Бартън е и единствената българка с академичния сертификат EFT Cert-I по ТЕС, присъден от Гари Крейг, създателят на техниката. Тя е преподавател по ТЕС към Академията по ТЕС и Пренареждане на Матрицата (Великобритания). член е на международнатаАсоциация за напредък на техниките базирани на меридианна енергия(AAMET International).

 

 

В света има само 15 сертифицирани преподаватели по Пренареждане на Матрицата. Лично Карл Досън следи процеса на развитие на кандидат-преподавателите, които освен задължителните професионални обучения и години практика, следва да демонстрират с дейността си умения за публично презентиране и организационни качества. Професионалната степен „Преподавател  по ПМ“ се защитава всяка година.

 

Наличието на висококвалифициран преподавател в България ще предостави възможността на практиците да получат качествено обучение в страната ни, отговарящо на световните стандарти в сферата на Техниките за емоционална свобода. „В Асоциацията смятаме, че обучението е непрекъснат процес, който изисква както качествено обучение, така и практика под надзора на опитен специалист. Ето защо да има български преподавател е голямо постижение за България, защото означава създаване на среда за израстване на качествени специалисти по енергийна психология тук.“, сподели Ирена Рельовска-Бартън след като се завърна в страната ни.

Ирена Рельовска-Бартън провежда периодично специализирани семинари и обучения по ТЕС и Пренареждане на Матрицата.

NatHealthСп. „Начурал Хелт“ февр. 2014 Рейчъл Калън, журналист

Статия за Пренареждане на Матрицата „Използвайки ТЕС потупванията, Пренареждане на Матрицата цели да освободи вътрешни емоционални и енергийни блокажи като повторно връщане в стресиращ спомен в безопасна и подкрепяща среда.

Дари

Описание Сума
Събитие на БАРЕП
BGN

Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметкиIBAN: BG71STSA93000021968439 на Сдружение БАРЕП BIC:STSABGSF; Основание: [дарение]; Допълнителни пояснения: [трите имена и ЕГН на вносителя]

Контакти

Българска асоциация за развитие на енергийната психология,
София 1505,
ул. "Оборище" №131, вх. А,
България

Email: контакти

Website: www.barep.org