Orlin BaevЕто как психотерапевтът Орлин Баев обяснява от гледна точка на психологията и невро-лингвистичното програмиране как ТЕС и Пренареждане на Матрицата въздейства върху психиката и подсъзнанието.

"ТЕС е вид техника на обуславяне като потупванията в ТЕС са вид „котвички за ума“ (като в НЛП), за които човек може да се хване като за един лост така, че да премести перспективата на ставащото в някаква травма, в неговите страхове, в неговите базови вярвания.

ТЕС и Пренареждане на Матрицата са комбинация от няколко школи: НЛП, поведенческа терапия и сугестия, работи се в лек транс, а в ТЕС присъства и ЕМDR. Това са техники, които да прихванат вниманието на човека, докато е дълбоко в своето преживяване, за да се получи едно разместване на паметовите следи, за да се пренаредят след това.

 

941801Председателят на БАРЕП, Ирена Рельовска-Бартън даде интервю за вестник Монитор, в което разказа как методите на енергийната психология могат лесно и трайно да помогнат при безпокойство и страхове.''В България хората нямат нагласата да ходят на психоаналитик и на психолог, така както е в англоезичния свят, където има традиции. Тук българите ходят на гледачки или при приятели да се напият.'' - добави Бартън.

Цялото интервю можете да прочетете тук.

326

Председателят на БАРЕП се сертифицира в

 Брайтън, Великобритания

5 юни 2015, София - Ирена Рельовска-Бартън - председател на БАРЕП (Българска асоциация за развитие на енергийната психология), се квалифицира за преподавател по Пренареждане на Матрицата (www.matrixreimprinting.com) с ТЕС (Техники за емоционална свобода) към британската Академия на Мастър Карл Досън.

 

До момента Ирена Рельовска-Бартън е и единствената българка с академичния сертификат EFT Cert-I по ТЕС, присъден от Гари Крейг, създателят на техниката. Тя е преподавател по ТЕС към Академията по ТЕС и Пренареждане на Матрицата (Великобритания). член е на международнатаАсоциация за напредък на техниките базирани на меридианна енергия(AAMET International).

bruceНа 25 и 26 септември т.г.в гр. Бирмингам, Великобритания, се проведе втората международна конференция по Пренареждане на Матрицата, един от най-популярните методи в енергийната психология. Учени, експерти, преподаватели и почитатели на метода от цял свят, в това число и от България, се събра в хотел Hilton Birmingham Metropole, за да научат новостите в тази област.

Българската група се води от председателя на Българската асоциация за развитие на енергийната психология Ирена Рельовска-Бартън, преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата към британската EFTMR Academy.

Водещ лектор през първия ден бе световно-известният клетъчен биолог и автор на бестселъра „Биология на убежденията“ (изд. „Изток-запад“ 2012 г.) д-р Брус Липтън, лауреат на наградата за мир Гоа 2009. В еднодневната си презентация харизматичният учен запозна аудиторията с изследванията си в областта на стволовите клетки и какви биологични промени, в т.ч. болестни, настъпват в нашите тела като резултат от наши възприятия, мисли и вярвания.

През втория ден вдъхновяващи лекции свързващи науката и духа изнесоха ТЕС Мастър Карл Досън, създател на метода Пренареждане на Матрицата, д-р Дейвид Хамилтън, учен-фармацевт, автор на 6 книги на Хей Хаус и експерт в плацебо-ефекта, д-р Робърт Холдън, чиято новаторска работа е представяне многократно по ВВС, Опра Уинфри и Фестивалите на ХейХаус, и др.

 

 

Какво е Пренареждане на Матрицата с ТЕС

Пренареждане на Матрицата е терапевтична техника от енергийната психология, базирана на Техниките за емоционална свобода. Техниката представлява форма на медитация, по време на която се прилага ТЕС. Техниката надгражда ТЕС и предлага много допълнителни ползи от прилагането на ТЕС – интуитивна, бързо стига до сърцевината на проблема, открива болезнените преживявания и ограничаващи схващания, скрити от съзнателния ум, без проблем стига до травмиращи емоции от ранна възраст и дори минали прераждания. Направените иследвания с енцефалограф по време на сесия на Пренареждане на Матрицата показват, че мозъчните вълни спадат до тета и дори делта (като при дълбок сън).

Дари

Описание Сума
Събитие на БАРЕП
BGN

Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметкиIBAN: BG71STSA93000021968439 на Сдружение БАРЕП BIC:STSABGSF; Основание: [дарение]; Допълнителни пояснения: [трите имена и ЕГН на вносителя]

Контакти

Българска асоциация за развитие на енергийната психология,
София 1505,
ул. "Оборище" №131, вх. А,
България

Email: контакти

Website: www.barep.org