Писмо от Жан-Мишел Гуре, президент на IFPEC, Френския институт по енергийна психология:

''За първи път във Франция, се преподава клиничен ТЕС в Университета по медицина като част от специалността „Кратки терапии”, заедно с хипноза и EMDR (Десенситизация и Повторна Преработка на Информация). Част от нашата мисия е да повишим осведомеността и да приемем ЕП (енергийната психолохия) в клиничната практика по цял свят.

Клиничният ТЕС намира своето място във факултета по медицина в град Лион, Франция.

universityПрестижният факултет по медицина в Лион ще посрещне от началото на учебната 2019 г. с нова университетска диплома, наречена "Thérapies Brèves" („Кратки терапии”), под ръководството на проф. Саюд, началник отдел и психиатър в Университетската болница в Лион. Мария Пералди, психолог и Жан-Мишел Гюрет, психотерапевт и основател на IFPEC, ще имат честта да преподават клиничен ТЕС.

Тази терапия ще се провежда 161 часа, от октомври 2019 г. до май 2020 г.

Въпреки признаването на ефективността на кратките терапии, които са основани на принципа на доказателствената медицина, има много малко университетски курсове. Кратките терапии осигуряват значителна помощ за справяне с хроничния стрес и подобряване на много симптоми бързо и ефективно. Основната цел на този курс е да осигури основно обучение на терапевтите и болногледачите и да им даде възможност да се научат да използват четири вида терапии в своята професионална среда: Ериксонова хипноза, EMDR (Десенситизация и Повторна Преработка на Информация), Клиничен ТЕС и Интерперсонална терапия.

Програмата съчетава теория и практика, редуващи се пленарни сесии с упражнения, семинари, филми и демонстрации, коментирани от ораторите. Ще бъдат проведени систематични обсъждания с цел по-добро интегриране на ученето и по този начин теоретизиране на опита.

Този първи подход към преподаването позволява на учениците да научат основите на различните методи и техники. В края на курса професионалистите ще могат да провеждат терапевтични сесии, независимо от областта на приложение. Изучаването на тези методи позволява на професионалистите в медицинския и парамедицинския сектор да развиват нови умения както по отношение на взаимоотношенията и комуникацията с пациента, така и да подпомагат управлението на различни физически и психологически патологии. Терапиите също така помагат за защитата на професионалистите и значително намаляват риска от прегаряне- бърнаут.''

 С помощта на Пренареждане на Матрицата на Раждането, метод от енергийната психология, можем да достъпим и редактираме преживявания и травми от времето на бременността и раждането и да създадем ново позитивно преживяване на ниво подсъзнание. 

Международният лектор по ТЕС, Пренареждане на Матрицата и експерт по родилната травма - Шарън Кинг, идва в България по покана на БАРЕП (Българска асоциация за развитие на енергийната психология) и Център за здраве и образование „Едикта“ във връзка с издаването на книгата й „Излекувай раждането, излекувай живота си“ на български език. В същото време г-жа Кинг ще направи безплатна демонстрация на метода Пренареждането на Матрицата на раждането за широка аудитория. Събитието ще се състои на 21 март 2019 г в Парк-хотел Москва, а от 22 до 25 март ще бъдат проведени специализирани семинари само за ТЕС практици.

Sharon

 

Книгата на Шарън вече е преведена и на български език и можете да я поръчате онлайн или да я намерите в книжарници Хеликон, Сиела и др.

Шарън Кинг е преподавател по енергийна психология и изследовател на раждането в периода на пренаталното развитие на ембриона, процеса на раждане и ефектът му върху развитието на детето. Създател е и преподавател на протокола Пренареждане на Матрицата на раждането, част от едноименния метод, набрал популярност в последните години. Той е дълбоко трансформиращо продължение на доказалата своята ефективност Техника за емоционална свобода (ТЕС). Известна още като „Мама Кинг“, Шарън е помогнала на много жени да се сдобият с мечтаната рожба.

Основната й концепция е, че процесът на бременност и раждане е изключително важен за развитието на човека във всички аспекти от живота и за това как възприема заобикалящата го среда. Бебетата са съзнателни същества, които още преди да се родят получават информация за света около тях и формират убеждения на база на всичко, което възприемат чрез майката. Всеки стрес, всяка травма, която майката преживява, се разбира от нероденото бебе. Бебето запечатва тази информация и я използва, за да се адаптира към средата, в която идва – дали е безопасна или опасна, любяща или враждебена.

В допълнение, съвременните намеси в естествения родилен процес могат да повлияят на хората и впоследствие те да формират усещането, че не принадлежат никъде, че са изоставени, изолирани, че не са достатъчно добри или че не могат да бъдат обичани. Осиновените деца, които са прекарали дълго време под чужди грижи имат усещане, че са отхвърлени и не могат да осъществят дълготрайни взаимоотношения с другите. Всички тези травмиращи преживявания дават тежък отпечатък в живота, а ние дори не знаем откъде идват проблемите ни и негативната нагласа към света. Оказва се, че те могат да бъдат открити, дори и от невербална възраст и „пренаредени“  бързо, ефективно и безпроблемно.

matrix birth reimprinting

„Именно с помощта на ТЕС и Пренареждане на Матрицата на раждането можем да се върнем и да освободим емоциите, свързани с тези травми, често заровени в подсъзнанието, и да създадем ново преживяване и нова система от убеждения. Прилагайки специални техники можем да пресъздадем родилния процес и да осъществим съвсем естествения при подходящи обстоятелства процес на свързване на майката с детето. Целта е не само да неутрализираме ефекта на самата травма, но като открием какво негативно убеждение сме възприели в този болезнен момент да го променим на подсъзнателно ниво. Пренареждането на Матрицата на раждането е продължение на метода Пренареждане на Матрицата и се фокусира на преживяванията от времето, докато сме били в утробата или по време на самото раждане“, коментира за българските си почитатели Шарън Кинг.

С Пренареждане на Матрицата на раждането клиентите могат да се върнат в утробата и да променят процеса на раждането си, което ще доведе до промяна на енергията, настроението и усещането за благополучие в настоящето. Зачатието, времето, прекарано в утробата, раждането и първите 6 години са от решаващо значение, а също и как системата от вярвания е възникнала точно тогава. Изумително е, че след сеансите с Шарън Кинг много хора припомнят раждането си и успяват да постигнат невероятна промяна в живота си.

Пренареждането на матрицата на раждането се базира на една от техниките на енергийната психология - ТЕС (техника за емоционална свобода). Тя е най-популярната техника в енергийната психология, при която се използват потупвания върху меридианните или по-известни като акупунктурни точки, докато сме настроени на някаква неприятна емоция и си припомняме неприятен спомен или случка от живота ни. Това помага да се освободят тялото и умът от негативни емоции. Научните изследвания от последните 10 години показват, че прилагането на ТЕС променя генната експресия на нашето ДНК, подобрява имунната система и намалява стресовия хормон кортизол, като едновременно с това има силата да променя запаметеното от мозъка. Пренареждане на Матрицата е надграждаща техника, комбинираща медитация с ТЕС, при която с лекота се стига до подсъзнанието.

Към кого е насочена демонстрацията?

Тази демонстрация е за тези, които искат да научат повече за освобождаването на подсъзнателните спомени за зачатието, времето в утробата, раждането и най-ранните години, както и за всякакви травми свързани с раждането:

baby

 • Страх от раждане и усложнения при раждането
 • Травматично раждане
 • Подтиснати спомени за травматично раждане
 • Осиновяване
 • Трудности при забременяване
 • Спонтанни аборти и загуба на бебе (близнак, новородено)
 • За нормално раждане след секцио
 • Изправяне на седалищно разположено бебе
 • Следродилна депресия
 • Нежелани бебета, аборти;
 • Оцеляване след нежелана бременост
 • Усложнения при бременност
 • Грубо отношение по време на раждане

или като цяло към:

 • всеки, който е раждан
 • всяка жена, която е била бременна
 • всяка жена, която иска да забременее
 • всяка жена, която е раждала
 • всяка жена, която е загубила дете
 • всеки, който иска да се научи с лекота да достига до несъзнателните спомени
 • всеки, който усеща, че появяването му на бял свят е било по един или друг начин проблематично ИЛИ работи с такива клиенти

 

За Шарън Кинг

Шарън Кинг, международен лектор, експерт в пренаталното и перинаталното развитие и бременността и автор на “Излекувай раждането си, излекувай живота си”; работи в областта на емоционалното здраве от 19 години. Пътуването й започва, когато се случва драматично събитие в живота й и тя е принудена да се справя с емоционалните предизвикателства, свързани с това. Научила се не само как да ги преодолява, но и как да трансформира емоциите си на много дълбоко и фундаментално ниво. Личната криза не била краят, а се превърнала в ново начало и дълбоко лично търсене как емоциите влияят на нашето здраве и благополучие.

Шарън учила при безброй водещи учители в полето на емоциите, енергията и здравето. Години наред специализирала върху преживяванията по време на раждането и как те влияят на емоционалното здраве по време на детството и в по-късните години. Разработила протоколи за Пренареждане на Матрицата на раждането, които се превърнали в крайъгълен камък в техниката за самопомощ, наречена Пренареждане на Матрицата. Става водещ специалист в тази област и нейните техники са публикувани в книгата “Пренареждане на Матрицата с ТЕС”, издадена от издателския гигант Hay House през август 2010 (на български език изд. Аратрон 2014 г.).

 

За БАРЕП

Българската асоциация за развитие на енергийната психология е сдружение с нестопанска цел, което популяризира методите на енергийната психология като нелекарствена алтернатива за здраве и благополучие сред широката общественост. Мисията му е да приложи в България организационния опит на сродни професионални организации от чужбина, да въведе правила при преподаването, сертифицирането на практици, професионалното поведение с клиенти и непрекъснатото обновяване на знанията като гаранция за качеството на професионалната услуга, предоставяна на обществото. За постигането на тези амбициозни цели БАРЕП си партнира с авторитетната британска школа по енергийна психология на ТЕС Мастър Карл Досън EFTMR Academy, по чиято система провежда програми за обучения. Преподаватели и практици на БАРЕП предлагат демонстрации, видеа и информационни материали, за да могат повече хора да изпитат резултата от тези нежни и ефективни методи.

Център за здраве и образование „Едикта”

Център за здраве и образование „Едикта” е медицински и обучителен център, в който работят специалисти, обединени от мисията за холистично лечение и подпомагане на естествените оздравителни сили на организма чрез хомеопатия, психология и други комплементарни методи на лечение. Като обучителен център организира следдипломна квалификация по хомеопатия за лекари по хуманна, дентална и ветеринарна медицина, акредитиран от Европейския комитет по хомеопатия. Специално място заемат семинарите по хомеопатия, на които наши и чуждестранни лектори представят възможностите на метода. Провежда обучения по различни комплементарни методи за благоприятно въздействие върху човешкото здраве за всички желаещи – терапия по метода на д-р Бах, су джок, психосоматика, билколечение. Издателство „Едикта” публикува книги за хомеопатия и личностно развитие, сред които „Съвременна комуникация без думи”, „Причини за болестите и методи на тяхното лекуване”. През март 2019 г. ще бъде публикувана „Излекувай раждането си, излекувай живота си”.

 

aamet logo 145За първи път в историята организация на британското правителство прие нарастващата база научни данни за прилагането на ТЕС (Техника за емоционална свобода / EFT) и ТМП (Терапия на мисловното поле / TFT) при лечение на Посттравматично стресово разстройство (ПТСР / PTSD)

В отговор на новите указания на NICE** за лечението на ПТСР, ACEP, EFT Universe, AHEFT (и Дейвид Файнстийн като консултант) се обединиха в съвместен проект, иницииран от ААМЕТ, с който да осигурят място на ТЕС в съвременното здравеопазване.

Всички участници в проекта осъзнават, че макар NICE да е британска организация, резултатите от нейните заключения ще окажат влияние върху ТЕС и ТМП по целия свят.

ААМЕТ като регистриран ръководител, в тясно сътрудничество с изброените организации, изпрати колективен отговор на 57-те страници указания и хилядите страници приложения.

Този проект изискваше невероятна всеотдайност. Оценяваме огромните усилия и време, посветени на това начинание и чудесната лекота в общуването между нашите организации.

Историческо събитие е не само новият доклад, но и съвместната работа между нас, включително и това координирано прес-съобщение до нашите членове, което е от изключително значение за международното развитие на ЕФТ и ТФТ. Дано бъде винаги така!

Положителните моменти в доклада са:

 • NICE приe, че има достатъчно проучванията на ТЕС И ТМП, които отговарят на техните критерии за включване
 • ТЕС и ТМП, заедно със SE (Соматично преживяване) се приемат за Комбинирана соматична и когнитивна терапия (КСКТ /CSACT), която става част от психологическите интервенции при лечението на ПТСР при възрастни.
 • При икономическите модели на NICE, КСКТ излиза икономически ефективна, четвърта по ефективност в един модел и втора - в друг.
 • Травма-фокусираната когнитивна поведенческа терапия (ТФ-КПТ / TF-CBT), която се препоръчва на първо място, е икономически по-ефективна от КСКТ само, когато са извършени 8 или по-малко сесии.
 • Докладът приема, че КСКТ може да използва ТЕС като лечение по избор за травма при войниците.

Приема се, че методите с потупване по акупунктурните точки имат положителен ефект и значителен потенциал като част от лечението на ПТСР. Разглеждането на потупването по акупунктурните точки, скрито дълбоко в документацията, макар да е окуражаващо, все още е далеч от пълно одобрение.

ЗАБЕЛЕЖКА: ПОРАДИ ТОВА, В МОМЕНТА НЕ Е УМЕСТНО ДА СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ NICE Е ОДОБРИЛА ТЕС И ТМП!

Накъде ще бъдат насочени бъдещите колективни усилия:

 • Да превърнем тези признания в правителствено финансиране на по-нататъшни проучвания на ТЕС
 • Да доведем до включването на още две ключови проучвания, които подкрепят прилагането на ТЕС за ПТСР. 

Тук можете да прочетете повече.

Също така, имайте предвид, че ТЕС не е спомената в указанията, а в Приложение D, което е повече от 1000 страници. Може да се намери с търсене на думите “ТЕС” и “комбинирани соматични”. По-голямата част от  същественото разглеждане започва на 212 стр.

** NICE – Национален институт за добра практика в здравеопазването. Тойпределя какво лечение, при какви състояния и в какви дози да бъде прилагано. Това включва както физически проблеми, така и психически заболявания. Здравните работници във Великобритания са задължени да спазват тези указания. На всеки 10 години NICE прави преразглеждане за всяко едно състояние.

Автор: Шарън Кинг 

Sharon baby

Саймън не даваше да бъде държан или докосван от родителите си от деня на раждането си. Разказвайки историята на раждането му, майка му Сара, спомена, че не е знаела, че ключицата му се счупила по време на раждането, което засилило травмата от болезненото раждането, при което използвали форцепс. Когато Саймън бил бебе и Сара се опитвала да го държи, за да го нахрани, той пищял. Трябвало да го подпира на стола, за да го храни от шише. Три месеца по-късно лекарите най-накрая открили, че има счупена ключица. По това време Саймън вече бил взел решението, че „докосването е болезнено“ и „не можеш да се довериш, че другите ще те пазят“. На 14-годишна възраст той все още не даваше да го прегръщат. С майка му дойдоха при мен за помощ.

Начина, по който идваме на този свят има огромно значение. Вероятно една от най-силните травми, които бебето може да изпита е раждането. Не че самото раждане трябва да бъде травматично преживяване. Западният процес на раждане е станал много механичен. Загубили сме връзка с един от най-важните ритуали - ритуалът на раждане. Когато казвам думата ритуал във връзка с раждането или добавям думата холистичен, хората често си представят свещи и мека музика, може би дори басейн за раждане с дула или акушерка. И докато някои смятат това за идеални условия на раждане, аз вярвам, че е крайно време за нова парадигма на раждането. Тази нова парадигма започва с едно важно разбиране, което се пренебрегнва в нашия западен модел на раждане, а именно, че бебетата са съзнателни същества. Нашата култура не разбира напълно концепцията, че бебетата са съзнателни същества и възприемат всичко. Заради погрешното разбиране, че бебетата не усещат и не помнят нищо, те често идват на този свят по варварски начини с форцепс, игли и грубо боравене, често пренебрегвайки жизненоважния момент на свързване с майката, както природата е закодирала. В момента, в който бебетата изпитат този вид отношение, те правят заключения за света, в който живеят. Заключения, към които често се придържат до края на живота си.

Всъщност те са съзнателни още в утробата, дори по време на зачатието. Ако за първи път чувате тази информация, може да ви отнеме време, за да си дадете сметка какво означава това, защото през цялото време са ни учили, че бебетата не разбират и не чувстват. Ние дори сме построили западната си концепция за майчинство на това погрешно вярване.

Още преди да се родят, бебетата получават информация за света около тях и формират убеждения, на база на това, което получават. Всеки стрес, всяка травма, която майката преживява, се възприема и разбира от нероденото бебе. Бебето записва тази информация и я използва, за да събере данни за това дали светът, в който се намира е безопасен или опасен, любящ или враждебен.

През последното десетилетие изследвах въздействието, което това ново разбиране има върху нас като индивиди. Това, което разбрах, е, че последствията от времето на бремеността и раждането се отразяват на живота ни като възрастни. Ако нашата майка е травмирана, докато сме в утробата, ние не просто усещаме тази травма. Когато като възрастни преживеете травма, вие осъзнавате, че тя рикошира във всички аспекти на вашия живот дълго след като събитието е приключило. Аналогично бебетата, които преживяват травма чрез майка си в утробата могат да бъдат дълбоко засегнати от това, през което са преминали и това да има трайни последици в техния живот като възрастни. Това оформя мозъка им, което от своя страна влияе върху начина, по който те се проявяват в света като възрастни.

Когато говоря за травма, не говоря просто за това, което класически се счита за травми с голямо „Т“, като катастрофи или бедствия. Имам предвид семейните и житейски травми, които се случват като част от ежедневния ни живот. Дори чувството, че бебето не е желано може да бъде преживяно като травма, оформяща самоличността на детето, което вярва, че не принадлежи и не е желано в този свят.

Може би рисувам мрачна картина на настоящата ситуация, но все пак надежда има. Защото всъщност е възможно да пренапишем нашия опит от утробата и раждането, което ще промени начина, по който преживяваме и възприемаме живота като възрастен. Техниката, която създадох за пренаписване на родилната травма, се нарича Пренареждане на Матрицата на раждането. Може би вече сте запознати с техниката, от която се е развила, наречена Пренареждане на Матрицата, метод надграждащ ТЕС (Техники за емоционална свобода).

ТЕС е известна като "техника на потупването" и през последните няколко десетилетия се появиха множество техники базирани на ТЕС. Те включват потупване на меридианните точки на тялото, като същевременно ангажираме ума с конкретен проблем, от който искаме да се освободим. Проблемът може да бъде от настоящето или от миналото. Когато потупваме тези точки (същите като точките, използвани в акупунктурата) и се фокусираме върху конкретен проблем, ние го освобождаваме едновременно от ума и от тялото си.

Пренареждане на Матрицата, създадена от Карл Досън, ни позволява да пренапишем нашите спомени. С ТЕС ние отнемаме емоционалния заряд от травматични житейски събития, но споменът остава същия. С Пренареждане на Матрицата ние се връщаме в спомена, като не само изчистваме емоционалния заряд от случилото се, но също така откриваме какво заключение за живота и света сме направили в този ден и запечатваме нови вярвания.

Това има дълбоко въздействие върху начина, по който живеем днес. Спомените от миналото ни се складират в нашето подсъзнание. Те се активират когато нещо в нашата външна среда ни напомня за това, което се е случило преди. Ние преживяваме това като вид провокация и това ни увлича в една безкрайна въртележка от драми, която се оказва нашият живот. Ако променим спомените, те вече нямат същата власт над нас. Това става с Пренареждане на Матрицата. Но по-важното е, че променяме това, което сме научили за живота в деня на случката и с новия край инсталираме нови и подкрепящи убеждения. Така начинът, по който гледаме на света се променя в дълбочина, на подсъзнателно ниво. Вълнуващата част от използването на тези техники е, че те работят и индиректно, не само освобождавайки травмата за човека, с когото работите, но и за всички, които са свързани със събитието от спомена.

Използвах Пренареждане на Матрицата на раждането, Сара и аз се върнахме към времето на раждането на Саймън. Мислено тя му се извини за това, че не е осъзнавала колко много го боли. Приложихме ТЕС върху него за болката и разочарованието му от това, че никой не го разбира. След това го преведохме през здравословно раждане и свързване с майка си. Накрая отпечатахме спомен на щастие, в който той сучеше в ръцете на майка си.

Вечерта след сеанса Саймън влязъл в кухнята с приятел, докато Сара миела и казал: "Мамо, ударих си гърба докато играх футбол, може ли да ми го разтриеш?" След като тя го направила, той й благодарил и я прегърнал. Това било много нетипично поведение за него. Всъщност за пръв път в живота си той инициирал контакт с нея.

Майките остават изненадани когато техните малки деца могат да разкажат за своето раждане.

При раждането на Джулиан, Лесли изпитвала мъчителна болка, особено в гърба си. Тя описваше раждането като счупване на гърба й. Раждането не напредвало и й сложили епидурална упойка. За съжаление я предозирали, което парализирало цялото й тяло чак до врата. Тя не можела да движи ръцете си и едвам дишала, от което изпаднала в паника. В крайна сметка й направили цезарово сечение. Това е историята, която синът й Джулиан сподели с нея, докато тя се готвеше за третият му рожден ден:

- Спомняш ли си, как се роди Джулиан? - попита го Лесли.

Джулиан отговори: - Да. - Спря и каза: - Спомням си, че се опитах да изляза, но беше много стегнато, затова се върнах и чаках. След това отидох и взех стълба, изкачих се до мястото, където беше светлината, а после гърбът ти вече не беше счупен. Точно така Лесли описвала болката в гърба си по време на раждането.

След това той продължи: „Спомням си, че бях тъжен, защото ти не ме гушна.“

Тя му обясни, че лекарите са й дали твърде много лекарства и не е можела да се движи. Лекарството я уплашило толкова много, че не могла да го гушне. – „Съжалявам, но не можех да се движа” - каза тя.

Тогава той повтори, че е изчакал и отишъл да намери стълбата, за да излезе, така че  всичко е наред. По-късно направихме Пренареждане на Матрицата на раждането, и отпечатахме преживяване, в което тя да ражда естествено и да може да държи сина си.

Започнах да работя с бъдещи майки, които преди това са имали травматични раждания (по време на тяхното раждане или когато те са раждали по-рано) и получавахме смайващи резултати. Първата беше Каролайн, която беше бременна с третото си дете по време на сеанса. Ражданията на първите й две деца бяха силно травмиращи и когато започнах да работя с нея, се оказа, че и собственото й раждане е било травматично. Ние пренаредихме всички тези преживявания и създадохме бъдещ отпечатък от раждането на нейното неродено дете. Третото й дете се роди точно както го бяхме отпечатали и имаше много положителни странични ефекти за нейните деца, след като травмите от ражданията беше изцелена.

Оттогава съм пренаредила ражданията на буквално хиляди хора по целия свят. Понякога базисни убеждения, носени в продължение на шест десетилетия се разтварят по време на една сесия. Хората, които не са желани, докато са бебе в утробата, се раждат с основното убеждение, че не искат да бъдат тук на този свят. Когато се върнем там, където се е формирало това вярване и го изцелим, се формира ново, коренно различно възприятие за света.

Може би едно от най-изненадващите разкрития за мен идва от факта, че пренаписването на раждането на дете, което все още е бебе, може да повлияе на собственото му здраве и благополучие. Работила съм с майката на Джейк, когато той все още беше малко дете. Преживял е силно травматично време в утробата и при раждането си и има епилепсия от както се е родил. Работих с неговата майка в продължение на три сесии и беше забележително, че пристъпите на Джейк намаляха от всекидневни до веднъж на всеки 3 или 4 месеца, след като бяхме изчистили пренаталната и родилната травма. Най-важното нещо, което трябва да се отбележи в случая на Джейк е, че не съм работила директно с него. Работих само с майка му. Когато разберем, че всички сме свързани с единно енергийно поле, тогава този вид индиректна работа изглежда по-малко невероятна. И все пак тя все още има дълбоки положителни последствия за здравето и благосъстоянието на нашите деца, особено ако тяхното раждане или време в утробата е било травматично.

Най-важното нещо, което мога да кажа за моята работа е, че всички сме родени! И повечето от нас са преживяли някаква травма, когато са били в утробата или по време на раждането. Моето вярване е, че всички ние можем да се възползваме от пренареждане на нашето раждане. Дори не трябва да знаем обстоятелствата, в които сме се родили, за да го направим, защото след като започнем процеса, потупването изкарва спомени на повърхността, така че да можем да разберем защо виждаме живота по определен начин и да инсталираме вярване, което е подкрепящо. Както казах по-рано, начинът, по който влизаме в света, има огромно значение. Но също така можем да променим начина, по който сме дошли. Нашето минало може да се презапише. И когато го пренапишем, това може да доведе до по-положително и пълноценно бъдеще.

Шарън Кинг е създател на Пренареждане на Матрицата на раждането и автор на „Излекувай раждането си, излекувай живота си: Инструменти за трансформиране на раждането и създаване на Магическо ново начало.” Тя преподава нейния метод на практици по цял свят, дава частни консултации и изнася лекции в световен мащаб.

 

Източник:  https://bit.ly/2VJXYGe

Уебсайта на Шарън:  www.magicalnewbeginnings.com

Уебсайта на книгата "Излекувай раждането си, излекувай живота си'':  www.healyourbirthbook.com

Книгата на Шарън вече е преведена и на български език и можете да я поръчате онлайн или да я намерите в книжарници Хеликон, Сиела и др.

marti

Как да излекуваме тялото и душата си?

Дискомфортът ни съпътства често - душевен или физически. Няма как да сме в непрекъсната еуфория, но все пак - как да не отиваме и в другата крайност? На помощ идва Мартина Иванова - холистичен терапевт. Мартина е дългогодишен практик на техниките за емоционална свобода, част от които ще ни демонстрира.

Цялото интервю гледайте тук.

Дари

Описание Сума
Събитие на БАРЕП
BGN

Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметкиIBAN: BG71STSA93000021968439 на Сдружение БАРЕП BIC:STSABGSF; Основание: [дарение]; Допълнителни пояснения: [трите имена и ЕГН на вносителя]

Контакти

Българска асоциация за развитие на енергийната психология,
София 1505,
ул. "Оборище" №131, вх. А,
България

Email: контакти

Website: www.barep.org