nik ortner1Ник Ортнър

Йога, медитация, масаж, акупунктура и билки. Това са само някои от нещата, които Изтока дава на съвременната медицина в десетилетното ни търсене на начини да живеем добре с по-малко лекарства и по-малко инвазивни методи на лечение. В тази връзка с вълнение искам да споделя, че има обещаващи нови открития в областта на енергийната психология и по-специално за практика, наречена Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) или потупване, което води търсенето на холистични решения на вълнуващо, по-високо ниво.

Какво представляват Техниките за емоционална свобода (ТЕС)Какво е ТЕС? Актуална информация от Българската асоциация за развитие на енергийната психология.

Техниките за емоционална свобода (ТЕС) са най-известния представител на техники от енергийната психология. Известни са още като Техники с потупване, меридианно потупване, ТЕС потупване и др. Те комбинират достиженията на когнитивните (аналитичните) терапии от западната медицинска наука с древното източно знание за тялото и фините енергии, които протичат в него. Това са енергиите, които се регистрират със съвременните медицински уреди при правене на електро-кардиограма или електро-енцефалограма и др.

EFTonBNTelevisionБългарска национална телевизия направи предаване с ТЕС-експеримент. В репортажа актрисата Ани Михайлова се подложи на ТЕС, за да се освободи от пристрастяването си към шоколада. Към тялото й беше прикрепен сензор за биологична обратна връзка, отчитащ състоянието на вегетативната нервна система. Чрез специалния софтуер, визуализиращ хармонията в тялото, беше отчетен благоприятният ефект от меридианното потупване върху физиологията на тялото. 

 

 

 

Какво казват експертите за енергийната психология"С нарастващата глобализация нараства и любопитството в психологическата практика към не-западни методи при работата с нарушенията в човешкия организъм. За разлика от западния рационализъм, тези методи не разчитат на инсайт и осъзнаване, а на промяна на вътрешни състояния на преживяванията на тялото. Техниките и процедурите на енергийната психология могат да доведат до забележително бързи промени в това как се чувстват хората и как си взаимодействат със света."

д-р Бесел А. Ван Дер Колк, Медицински директор на Център за травми, Бруклин, професор по психиатрия в Бостънския Медицински университет

EFTonBBCПредаване по ВВС (януари 2014) за успешното използване на ТЕС от лекари

 

 

 

 

 

Дари

Описание Сума
Събитие на БАРЕП
BGN

Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметкиIBAN: BG71STSA93000021968439 на Сдружение БАРЕП BIC:STSABGSF; Основание: [дарение]; Допълнителни пояснения: [трите имена и ЕГН на вносителя]

Контакти

Българска асоциация за развитие на енергийната психология,
София 1505,
ул. "Оборище" №131, вх. А,
България

Email: контакти

Website: www.barep.org