baby feetДими* е бременна в последните седмици от бременността. Подготвя се за вагинално раждане след секцио (VBAC). Първото раждане е било преди 4 г. Направили са спешно секцио – тоновете са паднали след като са я сложили на система с окситоцин.

При спомена за това раждане Дими все още се чувства много зле. Много тежко го е преживяла. Дълго са били разделени с бебето – три дни.

Основно притеснение е дали няма да се паникьоса по време на раждането и дали ще усеща бебето. Има страх и дали контракциите няма да са толкова силни и болезнени още от начало, както е било предишния път.

 

Sharon babyСаймън не даваше да бъде държан или докосван от родителите си от деня на раждането си. Разказвайки историята на раждането му, майка му Сара, спомена, че не е знаела, че ключицата му се счупила по време на раждането, което засилило травмата от болезненото раждането, при което използвали форцепс. Когато Саймън бил бебе и Сара се опитвала да го държи, за да го нахрани, той пищял. Трябвало да го подпира на стола, за да го храни от шише. Три месеца по-късно лекарите най-накрая открили, че има счупена ключица.

 

pexels photo 322070Често срещаме хора на възраст 20, 30, 40 години, но това е само привидно. Дълбоко в себе си, те са заседнали в ранна детска възраст и все още очакват любовта, която не са получили. И остават там, докато не се научат да обичат себе си.
 
Различните възрасти имат различни потребности, което означава, че вниманието и любовта, която очакваме от нашите родители се променят с всяка изминала година.
 
Ранното детство е периодът, в който се изгражда доверие, така че любовта на тази възраст представлява състрадателна загриженост на майката за нуждите на детето.

 

pexels photo 568027При първата ни среща тя беше на 46 години. В последните 3 от тях потопена в почти постоянна депресия. От какво ли не. Но най-вече от безизходните отношения с мъжа си. Заради пиянството му. Заради агресията му. Заради физическото насилие. Заради финансовата зависимост от него. Заради страданията, които двамата причиняват на 16-годишната си дъщеря. Два пъти опитвала да го напусне, но се връщала след броени дни. Жената пиеше антидепресанти от години и имаше диагноза „биполярно разстройство“. 3 години ходила на класическа психотерапия. Подлагала се на регресия, старала се да прави йога. Не успяла да се измъкне от омагьосания кръг.

Дари

Описание Сума
Събитие на БАРЕП
BGN

Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметкиIBAN: BG71STSA93000021968439 на Сдружение БАРЕП BIC:STSABGSF; Основание: [дарение]; Допълнителни пояснения: [трите имена и ЕГН на вносителя]

Контакти

Българска асоциация за развитие на енергийната психология,
София 1505,
ул. "Оборище" №131, вх. А,
България

Email: контакти

Website: www.barep.org